Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS v biatlonu - stíhací závody mužů i žen

 Martin Fourcade má druhé zlato

Leader světového žebříčku a včerejší vítěz sprintu Francouz Martin Fourcade získal další zlatý kov. Do stíhacího závodu vyrážel s několikasekundovým náskokem, který si dokázal udržet, přesto, že po poslední střelbě klesl na druhou příčku za Švéda Carla Johana Bergmana, vlivem špatné střelby. Pro druhého jmenovaného se mistrovství vyvíjí nad očekávání, po včerejším bronzu si dnes připsal stříbro. Třetí skončil Rus Anton Šipulin, čímž zvedl náladu v ruském týmu, který v prvních dvou úvodních dnech nezískal ani jednu medaili. Včerejší překvapivý bramborový medailista Rakušan Mesotitsch se s touto nepopulární pozicí musel spokojit i dnes. Nor Emil Hegle Svendsen si z druhé výchozí pozice pohoršil na páté místo.

Z českých barev se na 15. místo posunul Moravec. Třetí desítku otevírá Soukup a 29. místo patří Michalu Šlesingrovi.

 

Populární Lenu připravila o desáté zlato Domračevova

Sprint žen sledovalo celé Německo, protože z první pozice vjížděla do závodu domácí sportovní hvězda Magdalena Neunerová. Celý závod se pro německé barvy vyvíjel velmi dobře, možné oslavy zlaté medaile, přesně desáté pro Neunerovou, však sama biatlonistka pohřbila poslední střelbou ve stoje, kde dvakrát zaváhala a druhou biatlonistku světového žebříčku Bělorusku Domračevovou už nedokázala dohnat. Z další bronzové medaile se radovalo Rusko, díky Olze Viluchinové.

Jedinou českou biatlonistkou na startu šedesátičleného pole byla Veronika Vítková, 25. ze včerejšího sprintu. Přestože se jí nedařila střelba v leže, dokázala se posunout na osmnáctou pozici.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář